navi2
Kielikompassi
Aikataulu Sitemap Info

VI: ME TEKSTIN TUOTTAJINA

Isänmaamme politiikan suunta ratkaistiin jälleen maaliskuun eduskuntavaaleissa. Jokainen äänestysikäinen suomalainen sai vaikuttaa siihen, millaista isänmaata haluamme rakentaa ja kenen ehdoilla poliittiset päätökset tehdään.

Kansalaisten keskuudessa on viime aikoina ollut havaittavissa pelottavaa mielenkiinnottomuutta ja käsittämätöntä välinpitämättömyyttä politiikkaa kohtaa. Useat kansalaiset ovat jopa sanoneet protestiksi jättävänsä käyttämättä äänioikeuttaan. Kansalla on mitta täynnä: se on kyllästynyt valtaa pitävien tyhjiin lupauksiin, eliittihallituksen epäonnistuneeseen politiikkaan ja suurten puolueiden vallanhimoon.

Netrolaisten tekstit:

  [an error occurred while processing this directive]


Valitse jokin teksteistä ja pysähdy Pysäkille keskustelemaan. Keskustelupalstan nimi on "Tekijyys ETAPPI VI, Keskustelua tuotetuista teksteistä".

Lue tekstiä samaan tapaan kuin olet lukenut verkkotekstejä aiemmissa tehtävissä.
Käykö tekstistä ilmi, kuka tai ketkä ovat kirjoittaneet tekstin?
Mihin tekstillä pyritään? Mistä tämä käy ilmi?
Onko ryhmä onnistunut ottamaan tekstiinsä selkeän näkökulman?

Keskustelun päätteeksi kukin ryhmä voi paljastaa, minkä roolin ja näkökulman pohjalta ryhmä kirjoitti tekstin. Tämän jälkeen voitte jatkaa keskustelua siitä, saivatko ryhmät äänensä kuuluviin halutulla tavalla, ja jos eivät, mistä se kenties johtui.
Sivun alkuun