Kielikompassi - Netro
Kielikompassi
Aikataulu Sitemap Info

PYSÄKIN KÄYTTÖOHJEET

TAKAISIN PYSÄKILLE»

Sisäänkirjautuminen
Aloitussivu
Netro-foorumit
Netro-ryhmät
Loki
Viestin kirjoittaminen
Viestiin vastaaminen
Omien viestien muokkaaminen

Sisäänkirjautuminen

Kun haluat astua sisään Pysäkille, napauta Kirjaudu-painiketta. Kirjoita kenttiin kurssin alussa saamasi käyttäjätunnus ja salasana.

Aloitussivu

Pysäkin aloitussivulla näet kaikki kolme pysäkin aluetta:

  • Netro-foorumi eli keskustelutehtävät
  • Netro-ryhmät eli ryhmien omat keskustelupalstat
  • Loki, jossa on jokaisen opiskelijan oma henkilökohtainen loki.

Pääset aina takaisin aloitussivulle sivun oikeasta yläkulmasta
Netropysäkki Kotisivu -linkin kautta.

Netro-foorumi

Netro-foorumin keskustelut on nimetty polun etapeilla olevien keskustelutehtävien mukaan. Näet siis polulla kunkin tehtävän yhteydessä, minkä nimiseen keskusteluun tehtävä liittyy.

Netro-foorumi -otsikon alla näet kaikki keskusteluaineet. Keskustelun nimen perässä näet minkä etapin tehtävästä on kyse. Napauttamalla foorumin nimeä saat näkyviin kaikki kyseisen keskustelun aiheet eli keskustelunaloitukset.

Netrokahvila-foorumi on tarkoitettu yleisiin kommentteihin ja kysymyksiin, jotka eivät liity mihinkään tiettyyn tehtävään.

Netro-ryhmät

Jokaisella Netro-ryhmällä on oma yksityinen keskustelupalsta, jossa ryhmä voi suunnitella ryhmätehtäviä. Muut netrolaiset eivät pääse lukemaan tai kirjoittamaan toisten ryhmien keskusteluihin. Napauttamalla ryhmän nimeä pääset keskustelemaan ryhmäsi kanssa.

Loki

Jokaisella netrolaisella on Pysäkillä oma henkilökohtainen loki. Loki toimii samalla tavalla kuin Pysäkin keskustelut. Polulla olevat keskustelutehtävät vastaavat viestejä omassa lokissa.

Kun eteesi tulee polulla lokitehtävä, siirry pysäkille ja valitse oma lokisi näkyviin. Napauta tämän jälkeen uusi aihe ja nimeä viesti polulla olevan lokitehtävän aiheen mukaan. Kun olet kirjoittanut muistiinpanosi valmiiksi, napauta lopuksi Lähetä uusi aihe.

Voit myös halutessasi tehdä lokiisi muitakin kuin lokitehtäviin liittyviä muistiinpanoja ja nimetä muistiinpanot haluamallasi tavalla.

Kaikki lokit ovat kaikkien netrolaisten luettavissa. Voit myös halutessasi kommentoida muiden lokikirjoituksia. Kts. Viestiin vastaaminen.

Viestin kirjoittaminen

Napauta haluamaasi keskustelua ja saat näkyviin Aiheet-otsikon alla kaikki kyseisen foorumin keskustelualoitukset. Viestin nimen vieressä näet aiheen aloittajan nimen, montako vastausta viestiin on tullut, montako kertaa viesti on luettu, sekä sen, kuka viestiin on vastannut viimeksi ja milloin.

Jos haluat kirjoittaa kyseiseen foorumiin uuden viestin ilman että vastaat mihinkään viestiin, napauta uusi aihe.

Saat näkyviin tekstikentän, johon voit kirjoittaa viestisi. Kirjoita ja muokkaa viestisi tekstinkäsittelyohjelman tapaan. Voit määrittää esimerkiksi fontin tyylin, värin ja koon, leikata ja liimata tekstiä, sisentää tekstiä tai tehdä taulukoita.

-painikkeella voit lisätä viestiisi linkin. Maalaa sana tai sanat, joista haluat tehdä linkin. Napauta sitten url-painiketta, ja anna sivun täydellinen osoite (esim. http://www.jyu.fi).

-painikkeen takaa voit lisätä viestiisi hymiöitä.

Muista kuitenkin, että viestissä tärkeintä on sisältö, ei ulkoasu.

Napauta lopuksi Lähetä uusi aihe.

Viestiin vastaaminen

Napauta sen viestin otsikkoa, johon haluat vastata. Saat näkyviin alkuperäisen viestin, jonka alle tekstikenttään voit kirjoittaa vastauksesi.

Lainaa-painikkeella voit lainata viestiä, johon vastaat. Alkuperäinen viesti tulee tällöin näkyviin tekstikenttään, johon kirjoitat. Pyyhi viestistä muut kohdat ja jätä jäljelle se osa, jota haluat lainata.

Paina lopuksi Lähetä vastaus.

Omien viestien muokkaaminen

Muokkaa-painiketta napauttamalla pääset muokkaamaan kirjoittamaasi viestiä. Kun olet muokannut viestiä, paina lopuksi Päivitä posti.

 

 

 

 

TAKAISIN PYSÄKILLE»