StartsidamanusInfoGrammatik
 

10. Fortfarande i centrum

Äntligen är Simon färdig med sitt ärende på banken. Han känner sig redan lite trött och känner att han behöver någonting som skulle pigga upp honom lite grann. - "En runda i det där shoppingcentret skulle kanske vara kul", tänker han, och styr sina steg mot de stora dubbeldörrarna mot gatan.

Det första han ser när han går in är sportavdelningen. - "Undrar om jag kan hitta några snygga shorts här, dom jag har nu är faktiskt rätt så slitna", säger han för sig själv och går vidare.

Det finns många olika slags shorts, men inte precis sådana som Simon skulle vilja ha. Om han kunde välja så skulle han gärna köpa ett par långa och mörka, svarta eller blåa, shorts. Tyvärr har de inga sådana shorts i den här affären.

Simon går vidare och kommer till cyklarna. Hemma i Grönköping har han en riktigt bra mountainbike, men den tog han inte med sig till Fröby. Han är rädd att den kanske blir stulen. Men om han hade pengar skulle han köpa en ännu bättre mountainbike. - "Precis en sådan som står där borta", tänker han "en fulldämpad cykel med skivbromsar både fram och bak". Men den han har nu kommer nog att få duga ett bra tag till. Om man vill ha en riktigt bra cykel måste man vara beredd att betala hemskt mycket. Just nu har Simon inte råd med några extra inköp.

- "Om man vore rik", suckar Simon och går tillbaka ut igen. Rundan i shoppingcentret var inte så uppiggande egentligen. Han måste hitta på någonting annat…

Luetun ymmärtäminen
Etsi kappaleen liikkuvat määreet
Sijoita liikkuvat määreet lauseeseen
Muodosta lauseita annetuista sanoista

 

 

 

© Jyväskylän yliopiston kielikeskus, kaikkinainen lainaaminen ilman kielikeskuksen lupaa kielletty. copyright