Info

Lapin yliopisto

mikä? Nätfräsch on ruotsin kielen valmentava kurssi verkossa. Kurssin koodi on XRUO0007
laajuus? Kurssin laajuus on 1 opintoviikko/ 2 opintopistettä.
kuka? Kurssin voi suorittaa kuka tahansa Lapin yliopiston opiskelija, joka ei ole suorittanut ruotsin valmentavaa kurssia tai ruotsin pakollisia kursseja.
miten? Kurssi suoritetaan itsenäisesti tutorin ohjauksella. Ilmoittaudu ensin Nätfräsch -kurssille WebOodissa. Kun paikkasi kurssilla on vahvistettu, tutor lisää sinut Optimaan ja sen jälkeen voit aloittaa opiskelun.
milloin?

Voit aloittaa kurssiin tutustumisen vaikka heti. Kurssin voi suorittaa joko syksyllä 1. ja 2. periodin aikana tai keväällä 3. ja 4. periodin aikana. Kurssi kannattaa suorittaa noin kahdessa kuukaudessa.
Kurssin aikana saat palautetta tutorilta.

työtavat?

Kurssi koostuu 14 tekstistä, ääninäytteistä ja tehtävistä verkossa. Tämän lisäksi monen tekstin yhteydessä on suositeltu kerrattavaksi jokin kielioppiasia. Lue teoria ja harjoittele tehtävien avulla.
Apuvälineenä kurssin suorittamiseen käytetään Discendum Optima-oppmisympäristöä, johon kerätään kurssin aikana tehtyjä tehtäviä. Ne on merkitty kynälogolla. Tämän lisäksi kirjoitetaan oppmispäiväkirjaa.

optima?

Optima-oppimisympäristön linkki on sekä Lapin yliopiston että kielikeskuksen kotisivuilla. Ongelmatilanteissa ota yhteys atk-yksikköön.

kynälogotehtävät?

Optimaan kerättävät tehtävät löydät Nätfräschin kappaleista 3, 4, 6, 8, 12 ja 14. Yksi tutorille lähetettävä tehtävä löytyy kieliopista, kohdasta verbit > imperatiivi.
Tuo kynälogotehtävät omaan kansioosi, jonka tutor on laittanut Optimaan. Tutor lukee ja kommentoi nämä tehtävät Optimassa.

Palauta tehtäviä kansioosi pikkuhiljaa, ei siis kerralla kurssin lopuksi.

oppimispäiväkirja? Kurssin aikana kirjoitetaan suomeksi oppimispäiväkirjaa Optimaan. Lue lisäohjeita siitä mistä oppimispäiväkirjassa oikeastaan on kyse.
apua? Voit tarvittaessa pyytää apua ja neuvoja tutorilta kurssin Apua! -keskustelupalstalla Optimassa.
Sanakirjat ovat myös avuksi kurssin suorittamisessa. Voit käyttää apuna esim. Skoldatanätet-sanakirjaa.
laitevaatimukset?

Kuunnellaksesi äänimateriaalia, on koneessasi oltava joku MP3-muodossa olevat tiedostot soittava ohjelma, esim. Microsoft Windows Media Player tai Real Player. Kaikki äänitteet ovat kuitenkin myös kirjallisessa muodossa.

kurssin lopuksi Kun olet saanut kurssin valmiiksi, voit lopettaa Optiman sähköpaimenen muistutukset (viestit, joita saat sähköpostiisi) seuraavasti: klikkaa "asetukset" (ennen kuin valitset työtilan Nätfräsch), valitse kohtaan "sallitko sähköpaimenen käytön" ei.