Info

Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän avoin yliopisto

mikä? Nätfräsch on ruotsin kielen valmentava kurssi verkossa. Kurssin koodi on XRU0008 (Jyväskylän yliopiston kielikeskus ja Jyväskylän avoin yliopisto).
laajuus? Kurssin laajuus on 2 opintopistettä.
kuka? Kurssin voi suorittaa kuka tahansa Jyväskylän yliopiston tai Jyväskylän avoimen yliopiston opiskelija.
miten? Kurssi suoritetaan itsenäisesti. Ilmoittaudu ensin Korpissa https://korppi.it.jyu.fi/kotka/portal/showLogin.jsp (jos olet Jyväskylän yliopiston opiskelija ilmoittaudu kurssille XRU0008, jos olet Jyväskylän avoimen yliopiston opiskelija, ilmoittaudu kurssille XRU0008 Avoin yliopisto).

Täytä sitten aloituslomake ja lähetä se tutorille. Voit aloittaa kurssiin tutustumisen vaikka heti. Aloita tutustumalla käyttöohjeisiin ja selaile kurssin sivuja. Kurssi alkaa Korpissa ilmoitettuna ajankohtana. Saat kurssin aikana palautetta tutorilta.
työtavat? Kurssi koostuu 14 tekstistä, ääninäytteistä ja tehtävistä verkossa, joissa Simon seikkailee. Tämän lisäksi monen tekstin yhteydessä on suositeltu käsiteltäväksi jokin kielioppiasia (lue teoria ja harjoittele tehtävien avulla).

Apuvälineenä kurssin suorittamiseen käytetään Discendum Optima-oppimisympäristöä, johon kerätään kurssin aikana tehtyjä tehtäviä (merkitty kynälogolla) ja kirjoitetaan oppimispäiväkirja.
Optima?

Optima-oppimisympäristö
Optiman käyttöohjeet
Optiman pikakäyttöohjeet

kynälogotehtävät?

Optimaan kerättävät tehtävät löydät kappaleista 3, 4, 6, 8, 12 ja 14. Lisäksi kieliopista kohdasta verbit ->imperatiivi löydät tehtävän.

Palauta tehtäviä pikkuhiljaa (ei siis kerralla kurssin lopuksi).

oppimispäiväkirja? Kurssin aikana kirjoitetaan suomeksi oppimispäiväkirjaa Optimaan. Lue ohjeet oppimispäiväkirjan kirjoittamiseen tällä kurssilla.
apua? Voit tarvittaessa pyytää apua ja neuvoja tutoreilta kurssin Apua -keskustelupalstalla Optimassa.

Sanakirjat ovat myös avuksi kurssin suorittamisessa, avaa esim. MOT-sanakirjasto (toimii vain yliopiston verkossa olevilla koneilla).
laitevaatimukset?

Kuunnellaksesi äänimateriaalia, on koneessasi oltava joku MP3-muodossa olevat tiedostot soittava ohjelma, esim. Microsoft Windows Media Player tai Real Player. Kaikki äänitteet ovat kuitenkin myös kirjallisessa muodossa.

kurssin lopuksi Kun olet saanut kurssin valmiiksi, voit lopettaa Optiman sähköpaimenen muistutukset (viestit, joita saat sähköpostiisi) seuraavasti: klikkaa "asetukset" (ennen kuin valitset työtilan Nätfräsch), valitse kohtaan "sallitko sähköpaimenen käytön" ei.