Takaisin elokuvan tietoihin
Okna


Ohjelmaa isännöi karismaattinen slaavilaismacho Dmitri Nagiev, joka pelaa vieraidensa kanssa hurjaa ihmissuhderulettia.

Juontaja-isäntä on vauhdikkaine vaatteineen, kenkineen ja rannekelloineen show sinänsä! Hän osaa provosoida, mutta myös kuunnella, mitä ihmisillä on sydämellään. Joskus tunnelma on kuin venäläisessä ruletissa, mutta onneksi on tv-tornin kokoiset keltapaitaiset turvamiehet! Jaksot on koostettu sarjan parhaista paloista.

Vieraita on aina muutama ja heidän ongelmansa ovat todella pahoja. Ohjelman tekijöiden tavoitteena olikin, että kun ”venäläinen katsoo ohjelmaa, hänen omat ongelmansa alkavat tuntua pieniltä”. Oknan motto kuuluu: opi muiden virheistä! Turvamiesten ja vieraiden lisäksi Oknan vakioelementti on noin 150-henkinen studioyleisö, joka osallistuu aktiivisesti ohjelmaan. Yleisö voi heittää kysymyksiä tai kommentteja, buuata, tömistää tai taputtaa. Kamera näyttää yleisön reaktiot usein hyvin läheltä.


1. VHS-videokasetti

- Jakso 1: Missä on Äiti Venäjä?

Ensimmäisessä episodissa ongelmiaan selvittävät mm. Arkadi ja Galina sekä heidän sotaväessä oleva poikansa Konstantin. Mutta miksi eräs äiti ei saavu studiolle? Ja miksi Vitali kolkataan lattialle? Onko Kirillin seksipuhetta pakko sensuroida? Piip.

- Jakso 2: Turvamiehet tandemilla

Ninan ja Nikolain sukulaiset saapuvat studiolle eri puolilta Venäjää. Tuliaispaketeista paljastuu design-vaaseja, ämpäreitä ja aamutakkihalatteja. Mutta miksi niitä aletaan huutokaupata studioyleisölle? Ja miksi turvamiehet ajavat tandemilla sohvien viereen? Mitä syytä Aleksandrilla on hyökätä erään yleisökysyjän päälle? Entä nuori Olga, vanhempi Pjotr, Dostojevskin näköinen Lev, linnun näköinen Boris, kissanrusetti-Mark ja uhkea Sonja! Mitkä heidän sukulaisongelmansa ovat? Loppunumerona go-go-lumityttöjen tanssi Ricky Martinin "La Copa de la Vidan" tahdissa. Väkevää venäläistä verbaaliviihdettä suoraan slaavilaisesta sielusta. Talk-show -isäntänä Dmitri Nagijev.

-Jakso 3: Niin traagista että Dmitrikin hiljenee

Sotaan ja rakkauteen liittyvät tarinat ovat niin koskettavia että Dmitri ei voi muuta kuin kuunnella vakavana Sergein, Jelenan ja Galinan kertomuksia. Ja kun Galina nousee ja kiittää, Dmitri ei edes vilkaise studion poikki yksinään kävelevää rouvaa. Onko juontaja transsissa?

- Jakso 4: Laulu lehmälle

Grigori tulee onnelliseksi vain lihavien naisten kanssa, noin XXXXL-kokoisten. Kaikki kolme ex-vaimoa ovat olleet hoikkia bitchejä. Anna Nikiforovna muutti lehmineen Tatjana-tyttärensä perheeseen kerrostalon 9. kerrokseen. Zorenka-lehmän huone on parveke. Eläin tulee käymään studiossa. Anna laulaa sille. Maria Antonovna tuo yllätystiedon Annan kädentaidoista ja kotikylän miesten hyvinvoinnista. Jääpuikkoa muistuttava Galina kävi Tiibetissä ja muuttui kylmäaddiktiksi. Nyt kodin lämminvesihana on kiinni ja ikkunat aina apposen auki. Aviomies Valentin käy kuumana. Galina sanoo kylmyyden lisäävän potenssia. Mitä tapahtuu studion hyisessä altaassa? Jääkylmä joutsenlampiko se on?


2. VHS-videokasetti

- Jakso: Vartalot vauhdissa!

Maria on huolissaan seksileikkeihin hurahtaneen Boriksensa terveydestä. Mikä miestä sylitanssissakin niin kiehtoo! Marian ystävätär Tamara esittää Borikselle kosiotanssin pöydällä. Tulistunut Maria yhtyy tanssiin ja heittää kärrynpyörän. Leopardikuosinen Natasha haluaisi Olegin miehekseen sopimuksella, johon kuuluisi mm. kodinhoitovelvollisuus. Sen jälkeen voitaisiin harkita oikeaa avioliittoa. Rodion-niminen mies pitää Valentinaa liian rikkaana vaimoehdokkaana. Valentina lahjoittaa miehelle korunsa, autonsa ja asuntonsa. Rodion pyytää silti odottamaan naimisiinmenoa, koska haluaa ensin itse ansaita rahaa. Raivostunut Valentina pakottaa tyypin riisuutumaan ja painumaan suolle.

- Jakso: Seksi ja sen suunta, a vot!

Tatjana väittää Romanin olevan gay. Tämä sanoo tytön puhuvan katkeria, koska ei saanut häntä sänkyynsä. Seksuaalisen orientoitumisen kaapista ulos astunut Tatjanan ex-mies Vitaly rakastaa avoimesti Romania. Miehet asuvat yhdessä. Mutta miksi Roman tarttuu Tatjanaan takaapäin? 22-vuotias Dina rakastaa Sevkan lisäksi tämän asuinkumppania Sashaa. Arpa ratkaisi Sashan Dinan lailliseksi aviomieheksi. Nyt kolmikko elää onnellisena yhdessä. Isoäiti Irina Petrovnan mielestä Dinan ratkaisu on sylkemisen arvoinen. Alla Pavlovnan 16-vuotias tyttärentytär Ksjusha asuu eronneen homoisänsä Olegin luona ja rakastaa tämän poikaystävää Alekseita. '


3. VHS-videokasetti

- Jakso: Nimi viimeistelee ihmisen!

Andrei Bljatkon sukunimi viittaa prostituoituun. Vaimo Ksenja Orlova vaihtoi sen tyttönimekseen. Ex-vaimo Svetlana väittää Andrein jättäneen hänet ja etsineen itselleen toisen uhrin, koska haluaa epätoivoisesti jatkaa nimeään. Historioitsija kertoo Andrein polveutuvan kuuluisista esi-isistä. Raskaana taas oleva Viktoria kiistelee miehensä Gavriilin kanssa heidän kastamattoman poikansa nimestä. Kiihkeä Gavriil uskoo Vikan heittämien ehdotusten olevan ex-sulhasten nimiä. Mainostoimistoyrittäjä Tatjana on erottanut itseään nuoremman Romanin ammatillisten epäpätevyyksien vuoksi. Roman paljastaa olleensa vuosia Tatjanan alistama seksilelu ja haluaa nyt kostaa potkut.


4. VHS-videokasetti

- Jakso: Ongelmia mullan alla.

Vasili on valinnut Olympiada-anopilleen hautapaikan tulevaisuutta varten. Olympiada pitää elettä loukkaavana. Hänen ystävättärensä Faina Aleksandrovna arvostaa rauhallisia unia ja haluaisi ostaa paikan itselleen. Myykö Vasili sen? Nina Petrovnan aviomiehen Arkadin kuoltua Nina on tapellut miehen rakastajattaren Glafiran kanssa Arkadin hautapaikan sijainnista. Glafira on jopa yrittänyt kidnapata ruumiin. Arkadin Pavel-veli syyttää naisia hengenriistosta. Pystyykö hän itse takaamaan läheisen sukulaisensa hautarauhan? Konstantin erosi Jelena-vaimostaan heti häiden jälkeen saatuaan tietää, että vaimon kaikki kolme ex-miestä olivat kuolleet hämärissä olosuhteissa.


5. VHS-videokasetti

- Jakso: Maaniset idolinpalvojat

Vika-niminen nainen pukeutuu Jeanne d'Arcin sotisopaan harva se päivä. Dmitri riisuu hänet varmuuden vuoksi miekasta. Vikan ystävätär Zhanna sanoo, ettei Jeanne d'Arc -palvonta ole Vikalle vain harrastus, vaan tämä makaa klubin johtajan kanssa ja haluaa voittaa Orleansin neitsyt -rahapalkinnon. Naiset tappelevat miekkojensa kanssa. Apua, keskiajan catfight! Marina uskoo olevansa Marilyn Monroe. Petr-ystävällä on pahat aavistukset, koska elokuvatähden elokuinen kuolinpäivämäärä lähestyy. Guten Morgen! Larisa Petrovna tahtoo Anastasia-tyttärensä muuttavan Saksaan Tobiaksen vaimoksi. Anastasia ei halua jättää Venäjää. Syy: hänen suuri rakkautensa on juontaja Dmitri.

- Jakso: Pidennytitkö penistäsi, toveri?

Grigori on käynyt pidennyttämässä penistään. Onko? Millä varoilla? Pullojen keräämisestä saamillaanko? Isoisä Pjotr Vasilijev antaa läheisilleen mitä ihmeellisimpiä lempinimiä. Lääkäri sanoo, että se on vanhenevien ihmisten tapa. Asiaa puidaan suvun, Nikolai-ystävän ja koiran voimalla. Eräs toinen Pjotr jätti vaimonsa rakastuttuaan kirjeenvaihtotoveriinsa Ljuobov Petrovnaan. Viikon idyllin jälkeen Pjotr sai lähteä, koska miehen pitäminen kotitöiden ohella osoittautui naiselle liian raskaaksi. Eikä seksikään ollut harasho. Tapahtumien kulkuun liittyy Vera-vaimon kosto. Ljuobov sylkäisee Vera Siminovnaa ja catfight on lähellä. Turvamies!


6. VHS-videokasetti

- Jakso: Pieni ihminen viettiensä vankina

Ylipainoinen Vera on menossa naimisiin rikkaan amerikkalaisen kanssa. Mies tietää naisella olleen viime aikoina runsaasti seksikumppaneita. Njet harasho. Amerikkalainen purkaa avioliittosopimuksen videonauhan välityksellä. Tulkki tulkkaa. Nastja ei tiedä, ottaisiko viriilin Andrein vai kultturellin Pashan. Seksi vai museot? Isoäiti Antonina sanoo: "Odota. Etsi!" Toinen isoäiti sanoo: "Miehet ovat konnia. Pysy singlenä!" Erottuaan viinaan menevästä miehestään Raija on nyt ex-vanki Aleksandrin vaimo. Vai onko mies vanginvartija? Kuka kirjoitti rakkauskirjeet Raijalle? Entä musiikit? Vanki vai vartija? Kumpi miehistä laulaa nyt studiossa vangitsevasti kuin Vladimir Visotski?


Lähde: http://www.subtv.fi/subnetti/okna/index.shtml/okna

Kielikeskus»     Kulttuuriklubi»     Elokuvat»     Kirjallisuus»     Musiikki»