Arki

Huvit

Linkit


 

Привет всем студентам!

Pietari on hyvin kuuluisa korkeakouluistaan ja koulutuksen korkeasta tasosta. Se on Venäjän vanhin korkeakoulutuksen keskus. Pietarin vanhimmassa korkeakoulussa, valtionyliopistossa, on yli 20 000 opiskelijaa ja 21 eri tiedekuntaa. Sen lisäksi kaupungista löytyy yli 50 eri alojen korkeakoulua, tiedeakatemia ja useita tutkimuslaitoksia. Nämä lukuisat korkeakoulut voivat olla erikoistuneita esimerkiksi tekniikkaan, lääketieteeseen, koneenrakennukseen, kauppatieteisiin, liikenne- ja kulkuyhteyksiin, elokuva- ja televisioalaan, uskontoon ja filosofiaan sekä sodankäyntiin.

Erityisesti Venäjän suurimpien kaupunkien korkeakouluihin on melko vaikea päästä ja opiskeluoikeuden voi saada useiden eri väylien kautta. Korkeakouluissa opiskelee paljon myös ulkomaalaisia, joista osa suorittaa koko tutkintonsa Venäjällä ja osa taas on lyhytaikaisemmassa vaihdossa. Pietari on vaihto-opiskelijalle opiskelupaikkana hyvin monipuolinen, kiehtova, elämyksellinen ja yllätyksiä täynnä, sillä venäläinen kulttuuri heijastuu luonnollisesti myös opiskelukäytänteisiin.

Vaihto-opiskelijana saat tavallisten opiskelijoiden tapaan opiskelijakortin, jolla saat usein tuntuvia alennuksia esimerkiksi kulkuvälineissä ja nähtävyyksissä. Sinun tulee myös aina näyttää sitä yliopistolle tullessasi.


           Ota enemmän selvää opiskelusta!

   Aloitussivulle