Opiskelu

Huvit

Linkit


Поехали на метро!

Metro on yksi Pietarin kätevimmistä julkisista kulkuvälineistä. Sillä matkustat nopeasti vaikka kaupungin laidalta toiselle ja lyhyetkin matkat taittuvat silmänräpäyksessä. Pietarin metron ensimmäiset linjat otettiin käyttöön vuonna 1955 ja nykyään niitä on kaikkiaan neljä. Jokainen linja on merkitty karttoihin omalla värillään: punaisella, sinisellä, vihreällä ja keltaisella. 

Katukuvassa tunnistat metron M-symbolista. Vaikka ulospäin useat metroasemat voivat olla vaatimattoman näköisiä, sisältäpäin ne ovat jo nähtävyyksiä sinänsä. Sen vuoksi yksi loistava vapaa-ajanviettotapa onkin tehdä metroasemakierroksia. Elektroninen metrokortti (магнитная карточка) onkin oiva hankinta, mutta voit toki myös ostaa yksittäisiä poletteja (жетон).

 

Извините, пожалуйста...

   ...как доехать до какого-нибудь хорошего рынка? Haluaisit mennä ostoksille monipuoliselle torille, mutta sinulla ei ole tietoa niiden sijainnista. Kysyt metroasemalla neuvoa ohikulkevalta mieheltä.
Kuuntele
miehen ohje ja selvitä tiesi oikealle metroasemalle, jonka läheisyydessä miehen tarkoittama tori sijaitsee. Kun hoksaat, mistä asemasta on kyse, klikkaa nimen edessä olevaa pallukkaa hiirellä, ja pääset torille.
 
 

  Et saanut aivan selvää miehen ohjeesta. Mies on kuitenkin avulias, venäläiseen tapaan, ja kirjoittaa sen sinulle paperille. Lue miehen ohje ja yritä uudelleen.
   Lue ohje!

 

   Aloitussivulle