StartsidamanusInfoGrammatik
 

2. Simon tar bussen till sin nya bostad

 

Simon stiger på buss nummer 18 och reser vidare till sin nya studentbostad som ligger i Hacka. Under bussresan försöker han hitta sin bostad på kartan, men han kommer inte ihåg adressen. Han är tvungen att ringa och fråga sin mamma. Men telefonnumret till mammas arbete kommer han inte heller ihåg och då ringer han till telefontjänsten.
Lyssna! Textversion av hörförståelse

 Lyssna på telefonsamtalet. (Om du inte kan lyssna, läs texten.)


Simon ringer till sin mamma och får reda på sin adress. Han bor på Brännlinjen 6 D 18. Han ber busschauffören stanna på närmaste busshållplats. Sista biten till den nya bostaden känns lång, men Simon är ivrig. När han kommer fram till ytterdörren minns han att nyckeln till den nya bostaden måste hämtas på bostadskontoret som ligger i huset bredvid. Simon hämtar nyckeln, öppnar dörren och stiger in. Bostaden är ljus och nyligen renoverad. Hans rum är ganska stort med en spegel och tre skåp. Köket och badrummet måste han dela med en annan student.
Simon har ännu inte träffat sin rumskompis, men han vet att det är en kille som också ska studera vid universitetet i Fröby. Han är lite spänd inför mötet med den nya rumskompisen.

, tänker Simon.

Simon hör ljudet av en nyckel som sätts i låset. Dörren öppnas och in kliver en trevlig ung kille. På en gång märker Simon att det här är en kille han gillar. "Vi blir säkert jättebra kompisar", tänker Simon.Oikein vai väärin?

Kuinka paljon kello on?
Luetun ymmärtäminen
Vastaa kysymyksiin suomeksi

 

© Jyväskylän yliopiston kielikeskus, kaikkinainen lainaaminen ilman kielikeskuksen lupaa kielletty. copyright