SIMON BERÄTTAR EN HISTORIA FÖR JANNE

Valitse oikea vaihtoehto adjektiivista. (Tehtävän pisteytys ei toimi toivotulla tavalla, älä siis välitä vastausprosentista! )

Janne har just berättat för Simon hur han bröt sitt ben när han var . Nu börjar Simon berätta om en olycka som hände honom för många år sedan.

Det var en ovanligt vinter. Det hade snöat mycket och snön låg i högar överallt. Simon och en kompis hade gått ut i det vädret för att åka snowbob. Båda två hade fått kälkar i julklapp.

De hittade en backe med en snöhög på toppen. Ett ställe att åka snowbob på!

Först var de . Det var länge sedan de sist hade åkt i så backar och så fort. Så småningom började de vänja sig och de började hitta på olika trick. Simons kompis försökte stå på snowboben, Simon satte sig bak och fram och så vidare.

Det sista tricket för den dagen blev att Simon ville visa sin kompis hur han hoppar av mitt i farten. Det gjorde Simon och råkade slå låret rakt in i en stubbe. Som du säkert kan gissa gjorde stubben också ett hål i låret på Simon.

Resultatet blev att Simons pappa fick komma och hämta hem honom och sedan åkte de tillsammans till sjukhuset för att sy igen såret.

Ett slut på en annars så dag!