Substantiivit

Valitse oikea vaihtoehto, epämääräinen vai määräinen, artikkeliton vai artikkelin kanssa, pidä alkuperäinen tarina lähtökohtanasi.

Hej, jag heter Janne Jokinen och jag ska studera vid Fröby universitet. Jag blir biolog om ca. 4-5 år. Innan jag flyttade hit till Fröby gjorde jag lumpen i Kajana. Jag kommer nog att trivas här i Fröby. Min rumskompis Simon verkar också trevlig.

Jag är en vanlig kille med blåa ögon och ljust hår. Jag är 183 cm lång och är relativt mager eftersom jag inte hinner äta så mycket. Jag har ett hemlighetsfullt leende, säger min flickvän Maria som också bor i Fröby. Jag trivs i lediga kläder, t-shirts och lösa byxor.

Jag tycker om sport. Naturen och fiske är nära hjärtat och det var väl orsaken till att jag valde att studera biologi. Jag har åkt skidor ända sedan jag var 3 år gammal. Jag har aldrig varit särskilt bra, men några medaljer har jag väl fått. Nuförtiden spelar jag också fotboll och det är kul eftersom min rumskompis Simon också gör det.

Jag kommer från Kuopio och till min familj hör mamma Marianne, styvpappa Eerik och lillebror Joonas. Vi har två kaniner, Minni och Miisa och en katt som heter Micki. Jag besöker mina föräldrar ganska ofta, jag tycker det är trevligt.

1. som Janne ska börja i ligger i Fröby.
2. biolog brukar undersöka naturens fenomen.
3. Simon är 4. trevlig 5. .
Jannes 6. är blåa.
7. fladdrar i luften när han cyklar till 8. på morgonen.
9. blir bara bredare när han ser sin 10. Maria.
Janne tycker inte om att köpa 11. .
Fiske är Jannes 12. hobby, men också 13. .
Till familjen hör också husdjur, två 14. och 15. katt. 16. heter Minni och Miisa och 17. heter Micki.