Partisiipit

Täydennä kertomus verbien partisiipin perfekti -muodoilla.


Simon och Janne skulle åka till Grönköping på konsert. Träffen var 1. sedan länge. Biljetterna var 2. och allting var fixat. De lånade Ullas bil och körde i väg. På konserthusets parkeringsplats såg de en 3. bil och en bunt 4. rosor. När de klev ur bilen såg de en ambulans som närmade sig parkeringsplatsen och plötsligt såg pojkarna en man på asfalten. Ambulansen körde den 5. mannen till sjukhuset.

Konserten började och Simon tog fram en burk med 6. ananasringar. Simon älskar ananas och klarar sig inte en fyra timmar lång konsert utan ananas. Musiken var bra och pojkarna sjöng med. Under pausen berättade Janne att han hade fått ett o- 7. brev i går och brevet hade varit full med o- 8. räkningar och först hade han trott att det var ett brev från hans 9. Maria. Men Janne hade inte löst ut vem det var som hade skickat brevet.

Framför pojkarna satt en äldre dam och hon verkade trevlig. Efter en stund satt de alla tre och pratade om konserten. Damen berättade om en tidigare konsert och hur en orm hade bitit henne. Hon visade sitt orm- 10. ben, det var häftigt.
bitna