Simon skriver dagbok

Lisää oikea vaihtoehto vihjeiden perusteella. Vastausvaihtoehdot saat näkyviin painikkeesta 'Svarsalternativ'.

Kära dagbok,

Idag ska jag berätta om en dag jag har haft. Det började med att jag vaknade tidigt på morgonen till ett solsken. Det första jag såg när jag öppnade ögonen var min blomma som står i fönstret. Den är men nu hade någonting alldeles speciellt hänt! En blomma hade slagit ut. Det hade jag aldrig sett förut! En kanonstart på dagen, eller hur!

Jag steg upp ur sängen och gick in i köket. Jag hade totalt glömt bort att Janne hade haft födelsedag dagen innan. Gissa vad jag åt till frukost? Just precis, allt som var kvar av en jordgubbstårta med en massa jordgubbar på.

Efter frukosten packade jag med mig min bok, en filt och mina badbyxor och cyklade ner till stranden. Det var inte så mycket folk där så jag hittade en och plats. Jag var på stranden nästan hela dagen - solade och badade så mycket jag orkade, och läste min bok emellanåt.

På eftermiddagen började jag bli lite trött så jag cyklade hem för att laga mat. Jag fixade en måltid med lite pasta och en ostsås till. Mums, vad gott det var! Sen somnade jag faktiskt och sov ända till kvällen. Och nu håller jag på att skriva till dig.

Jag tror jag säger god natt nu. Sov gott!