Takaisin elokuvan tietoihin
Oligarkh


Pavel Lungin ohjaama poliittinen trilleri on raivoisa kuvaus lahjakkaan nuoren miehen noususta taloudelliseksi ja poliittiseksi valtatekijäksi Venäjällä. Oligarkki on paitsi nuoren miehen kasvutarina myös ajankuva Venäjästä.

Poliittinen trilleri kertoo Platon Makovskista, josta tulee muutamassa vuodessa Venäjän rikkain ja vaikutusvaltaisin mies. Platon elämä muuttuu ratkaisevasti kun nuorukainen lähtee mukaan ystäviensä riskialttiiseen ja epävarmaan sijoitusbisnekseen.

Nuorten miesten ennakkoluuloton riskinotto kannattaa, ja kohta Platolla ei ole pulaa rahasta eikä ystävistä. Tavallinen opiskelijanuorukainen muuttuu lyhyessä ajassa maan kadehdituimmaksi ja ihailluimmaksi yritysjohtajaksi. Varallisuus ei kuitenkaan tuo mukanaan vain hyviä asioista, minkä myös Plato saa pian huomata.

Oligarkki on paitsi nuoren miehen kasvutarina myös ajankuva Venäjästä ja maan 15 vuoden aikana kokemista mullistuksista. Vuonna 2002 valmistunut elokuva perustuu löyhästi kiistellyn suurliikemiehen Boris Berezovskin elämään, ja puitteet sille luo muutosten aika Gorbatshovin kaudelta nykypäivään.

Kielikeskus»     Kulttuuriklubi»     Elokuvat»     Kirjallisuus»     Musiikki»