Takaisin hakuun
Tehtäviin

Jalla! Jalla!
Elokuvan Jalla! Jalla! kansikuva


Tyylilaji:Komedi/Drama


Aikakausi: Sverige i slutet av 1990-talet


Sijainti: Språkcentret


Ohjaaja: Josef Fares


Käsikirjoittaja(t): Josef Fares


Näyttelijöitä: Fares Fares, Torkel Petersson, Tuva Novotny, Laleh Pourkarim, Leonard Terfelt, Jan Fares


Julkaisuvuosi: 2000


Ääniraidat: svenska


Tekstitykset: finska, svenska, norska


Extrat: Trailer, borttagna scener, biografier, regissörens kommentarer, musikvideo


Asiasanat: maahanmuuttajuus, vähemmistö, järjestetty avioliitto, kulttuurien törmäys


Tiesitkö, että: Jalla! Jalla! oli v. 2000 Guldbagge-ehdokkaana parhaan elokuvan kategoriassa. Katso kaikkien aikojen Guldbagge-voittajat täälltä: http://www.sfi.se/guldbagge/


Kuvaus: Roro och Måns är bästa kompisar som jobbar på parkförvaltningen. Trots att de varje dag plockar upp hundbajs tycker de att de är jättecoola. Roro är förälskad i en svensk tjej Lisa, som han ännu inte har vågat presentera till sin familj. Måns för sin del bor tillsammans med sin flickvän Jenny. En dag när Roro slutligen är redo att gå hem med Lisa, upptäcker han att hans farsa och farmor har gjort det som Roro absolut inte vill: de har ordnat ett möte där de ska gifta bort honom med en flicka som han inte känner. Även Måns har problem, nämligen med potensen, och tillsammans med sin flickvän och olika hjälpmedel försöker han lösa denna pinsamma situation.

Roro och hans "kommande hustru" Yasmin beslutar att ljuga för alla att de vill gifta sig, för att Yasmins bror Paul inte ska skicka henne tillbaka till Libanon. Måns flickvän Jenny för sin del får det nog av Måns problem och sticker, men när Måns träffar Yasmin, märker han att det inte längre finns något problem... Samtidigt försöker Roro balansera mellan Lisa och den envetna familjen och snart blir situationen så svår att Roro måste våga motsätta sig mot sin släkt och avslöja allt.


Elokuvan pituus:88 min


Arvostelu:Arvosteluun


Kuvaus suomeksi:Kuvaus suomeksi



Kielikeskus»     Kulttuuriklubi»     Elokuvat»     Kirjallisuus»     Musiikki»